En nypa socker

{ Sandra Boart }

Chokaldbollsbakelse

En nypa socker, Något sött..., Recept Permalink2
Foto: Karolina Ehrenpil, Recept & styling Sandra Boart
 
Spökbakelser
 
ca 20 st
lyxig chokladbollssmet:
500 g normalsaltat smör
530 g (13 dl) havregryn
150 g (2 dl) strösocker
150 g (2 dl) ljust muscovadosocker
50 g (3 tsk) äkta vaniljsocker
80 g (2 dl) kakao
ev. 70 g (1 dl) kallt kaffe
övrigt:
kokosflingor
ca 150 g mörk choklad
ca 300 g vit sockerpasta
 
Söta och superenkla små godingar, perfekta till barnkalaset.
1. Skär smöret i kuber och lägg i en bunke. Tillsätt
övriga ingredienser och blanda till en smet.
2. Rulla små bollar av smeten, de ska väga cirka 50 g
vardera om du vill ha dem jämnstora.
3. Smält chokladen över vattenbad eller i mikron.
4. Rulla chokladbollarna i den smälta chokladen och
sedan i kokosflingor. Låt stelna innan du täcker dem
med vit sockerpasta. Gör spökets ögon och mun med
hjälp av smält choklad och en tandpetare.
 
#1 - - kerstin ehrenholm:

ljuvlgt ser mumsiga ut

#2 - - Anonym:

Behöver verkligen receptet på dessa!!

Till top