En nypa socker

{ Sandra Boart }

Morot- & pumpabakelser

En nypa socker Permalink3
 © Foto: Hanna Björkstedt, Recept & Styling, Sandra Boart, En nypa socker

Morot- & pumpabakelser

 

Morot- & pumpabakelser som toppas med ljuvlig limefrosting och kanderade pekannötter är helt perfekta att baka en regnig höstdag!

Ca 15 port

6 ägg
4 dl råsocker
2 ½ dl ljust muscovadosocker
4 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk mald kanel
1 msk kardemumma, stött
1 tsk havssalt
3 dl solrosolja
200 g morötter
200 g pumpa
2 ½ dl mandelmjöl

Frosting
400 g färskost, t ex Philadelphia
2 ½ dl florsocker
2 lime, rivet skal & saft 

Kanderade pekannötter
1 dl strösocker
1 msk smör
100 g pekannötter, rostade
1 msk havssalt

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och råsocker vitt och fluffigt. Tillsätt muscovadosockret och rör om.

2. Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner dem i äggsmeten.

3. Tillsätt oljan i omgångar under omrörning.

4. Skala och riv både morötter och pumpa grovt. Blanda det med mandelmjölet och vänd ner allt i smeten.

5. Häll smeten i en långpanna, ca 20 x 30 cm. Grädda bottnen mitt i ugnen i ca 30 min.

6. Frosting: Vispa färskost och siktat florsocker fluffigt. Vänd ner rivet limeskal och -saft och rör ihop.

7. Kanderade nötter: Smält strösockret i en stekpanna tills det blir gyllenbrunt. Klicka i smöret, tillsätt nötterna och häll ut det på ett bakplåtspapper.

8. Strö över saltet och låt allt stelna. Hacka sedan nötblandningen.

9. Montering: Dela kakan på hälften, så du får en botten och ett lock. Lägg på frosting på det undre lagret och lägg på locket, skär sedan bottnarna i lagom stora bitar. Avsluta med frosting, som gärna spritsas, och toppa med nöthacket.

#1 - - Ljuva Julia:

det låter jättesmarrigt och höstigt!

#2 - - Felicia:

YUUUM!

#3 - - Tess:

Så söta! De ser väldigt goda ut :D

Till top