En nypa socker

{ Sandra Boart }

Skagenknyten

En nypa socker Permalink0
© Foto: Karolina Ehrenpil, Recept & Styling, Sandra Boart, En nypa socker
 
Dessa godingar smakar bäst om du gör skagenröran själv. De
är perfekta till sommarminglet!
 
ca 15 st
ugn: 200 grader, ca 10 min
150 g rökta räkor
150 g färska räkor
1 röd lök
½ kruka dill
100 g (1 dl) crème fraiche
50 g (½ dl) majonnäs
20 g riven pepparrot
150 g riven västerbottensost
1 citron, rivet skal
salt och peppar
1 pkt fryst filodeg

1. Skala och hacka räkorna och lägg dem i en bunke.
Finhacka rödlöken och dillen och blanda med räkorna.
2. Tillsätt crème fraiche, majonnäs, pepparrot,
Västerbottensost och rivet citronskal och blanda väl.
Smaka av med salt och peppar.
3. Gör små knyten av filodegen och fyll dem med
räkröran. Knyt ihop knytena med snöre som tål
ugnsvärme. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter
tills knytena får färg.
40
Till top