En nypa socker

{ Sandra Boart }

Skagencheesecake

En nypa socker, Recept En nypa socker, Skagencheesecake, Skagenröra Permalink0
Foto: Karolina Ehrenpil, Recept & styling, Sandra Boart, En nypa socker
 
Inget slår en hemgjord skagenröra, även om du enligt min
åsikt hittar den bästa skagenröran på Nynäs Rökeri! Testa att
göra en annorlunda cheesecake med fyllning av skagenröra till
nästa sommarkalas eller nu till midsommarafton!
 
till ca 15 pers
botten:
500 g kavring
100 g normalsaltat smör
(rumstempererat)
skagenfyllning:
150 g rökta räkor
150 g färska räkor
1 rödlök
½ kruka dill (spara lite till dekor)
100 g (1 dl) crème fraiche
150 g (1½ dl) philadelphiaost
150 g (1½ dl) västerbottensost
20 g (1 msk) riven pepparrot
1 citron, rivet skal
salt och peppar
4 gelatinblad
övrigt:
räkor
dill
löjrom

Gör botten:
1. Smula kavringen och blanda med smöret till en
deg. Tryck ut degen i en pajform klädd med plastfolie
och låt stelna i kylen.
Gör fyllningen:
2. Skala och hacka räkorna grovt och lägg i en bunke.
3. Finhacka rödlök och dill och lägg i bunken.
4. Tillsätt crème fraiche, philadelphiaost, Västerbottensost,
pepparrot och citronskal. Rör om och smaka
av med salt och peppar.
5. Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten i cirka 5 minuter.
Krama ur vattnet, smält sedan gelatinet försiktigt i
mikron och vänd ned i skagenröran.
6. Fyll kavringsbotten med skagenröran och ställ i
kylen. Låt stå i minst 3 timmar, så att den hinner
stelna.
7. Dekorera med räkor, dill och löjrom.
Till top