En nypa socker

{ Sandra Boart }

Midsommarcupcakes

En nypa socker, Recept Cupcakes, En nypa socker, Midsommar Permalink0
© Foto: Karolina Ehrenpil, Styling & recept: Sandra Boart, En nypa socker
 
Mynta och jordgubbar är en perfekt kombination som passar
fint i denna somriga cupcake.
ca 12 st
ugn: 175 grader, ca 15 min
cupcakes:
100 g osaltat smör (rumstempererat)
230 g (2½ dl) strösocker
15 g (1 tsk) äkta vaniljsocker
1 lime, rivet skal och saft
200 g (2 dl) mjölk, 3 %
150 g (3 st) ägg (rumstempererade)
280 g (4½ dl) vetemjöl
10 g (1 tsk) bakpulver
 
myntamarinerade jordgubbar:
200 g färska jordgubbar
20 g hackad färsk mynta
(cirka ½ kruka)
100 g råsocker
 
vit chokladfrosting:
100 g osaltat smör
(rumstempererat)
20 g (1 tsk) äkta vaniljsocker
75 g (1 dl) florsocker
200 g (2 dl) philadelphiaost
50 g vit choklad
 
övrigt:
färska, svenska jordgubbar

Gör kakorna:
1. Vispa smör med strösocker, vaniljsocker, rivet
limeskal och limesaft tills det blir ljust och fluffigt.
2. Tillsätt mjölken och äggen lite i taget under omrörning
tills smeten går ihop.
3. Sikta de torra ingredienserna och vänd ned dem i
smeten.
4. Spritsa eller klicka ut smeten i cupcakeformar.
Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter.
Gör de marinerade jordgubbarna:
5. Skölj och snoppa jordgubbarna. Skär dem i mindre
bitar och lägg i en bunke.
6. Hacka myntan och tillsätt den. Häll i råsockret och
rör om. Låt jordgubbarna marineras en stund.
Gör frostingen:
7. Vispa smöret med vaniljsockret och florsockret i
10 minuter till det blir fluffigt och vitt.
8. Vispa philadelphiaosten i en annan bunke tills den
är krämig och klumpfri, vänd sedan ned den i det
uppvispade smöret.
9. Smält chokladen.
10. Vänd ned lite av den smälta chokladen i omgångar
och blanda till en len frosting.
11. Fyll frostingen i en spritspåse med valfri tyll.
Spritsa den på cupcakesen. Dekorera med jordgubbar
Till top