En nypa socker

{ Sandra Boart }

Hallon- & vaniljcupcakes

En nypa socker Permalink0
© Foto: Hanna Björkstedt, Recept & Styling, Sandra Boart, En nypa socker
 

Hallon- & vaniljcupcakes

Cupcakesälskaren får sitt lystmäte i denna variant hallon- & vaniljcupcakes
med rårörda lime-hallon och len frosting.

Ca 12–15 st

Cupcakes
100 g osaltat smör, rumsvarmt 
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 citron, saften & skalet
2 dl vispgrädde
3 ägg
4 1⁄3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Limehallon
150 g hallon, färska
1 dl strösocker
1 lime, saften & skalet

Vaniljfrosting
100 g osaltat smör, rumsvarmt
2 tsk vaniljsocker
2 ½ dl florsocker
2 dl färskost, t ex Philadelphia
ev hushållsfärg

GÖR SÅ HÄR
1. Cupcakes: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör med strösocker, vaniljsocker, citronskal och -saft med elvisp, eller ballongvisp om du använder köks-assistent. Vispa tills smeten är ljus och fluffig, ca 10 min.

2. Tillsätt grädden och äggen lite i taget under omrörning med slickepott/vinge tills smeten går ihop.

3. Sikta de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten.

4. Spritsa eller klicka ut smeten i muffinsformar, gärna ställda i en muffinsplåt. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 10–15 min. Låt dem svalna.

5. Limehallon: Rör ihop ingredienserna tills socker-kristallerna smälter. Mixa om du vill ha det slätare.

6. Gröp ur mitten av muffinsen med en äppel-urkärnare och fyll hålen med limehallonen.

7. Frosting: Vispa smör, vaniljsocker och florsocker i ca 10 min tills smöret är fluffigt och vitt.

8. Vispa färskosten i en annan bunke tills den är krämig och klumpfri, vänd sedan ner den i det uppvispade smöret och blanda till en frosting. Färga ev frostingen i olika pastellfärger.

9. Fyll en spritspåse med frostingen. Använd en rund tyll (för ett resultat som på bilden) eller annan valfri tyll och spritsa frostingen på muffinsen.

Till top