En nypa socker

{ Sandra Boart }

Emelies cookies

En nypa socker, Recept En nypa socker, Småkakor, baka kakor Permalink0
© Foto: Karolina Ehrenpil, Recept & Styling, Sandra Boart, En nypa socker
 
Min syster Emelie är också konditor och jobbar på En nypa
socker. Enligt min lillebror Alvin är hon lika duktig på att
baka småkakor som en ”småtant” (Alvins uttryck) – hyllorna i
butiken är ofta fullproppade med små godingar, både gamla
favoriter och nya. Dessa kakor ska avnjutas med ett glas kall
mjölk.
 
ca 15 st
ugn: 175 grader, ca 10 min
150 g mörk choklad
150 g normalsaltat smör
(rumstempererat)
200 g (3 dl) muscovadosocker
30 g (1½ tsk) äkta vaniljsocker
50 g (1 st) ägg
1 apelsin, rivet skal
270 g (4 dl) vetemjöl

1. Grovhacka chokladen.
2. Rör ihop smöret med muscovadosockret och
vaniljsockret till en krämig konsistens. Tillsätt ägget
och det rivna apelsinskalet.
3. Sikta vetemjölet och vänd ned det.
4. Blanda allt till en kakdeg som precis går ihop. Rör
sedan ned chokladen utan att arbeta degen för mycket.
5. Rulla degen till en längd och ställ i kylen en stund.
6. Skär rullen i centimetertjocka skivor och lägg dem
med lite mellanrum på en plåt med bakplåtspapper.
7. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter.
 
 
 
Till top