En nypa socker

{ Sandra Boart }

Cake pops med Nutella

En nypa socker Permalink0
 © Foto: Hanna Björkstedt, Recept & Styling, Sandra Boart, En nypa socker

Cake pops med Nutella

Dessa cake pops kommer att bli otroligt populära på kalaset, både att dekorera och att äta.

Ca 30 st

Ingredienser
250 g (4 st) ägg
125 g (1 ½ dl) strösocker
50 g (4 tsk) vaniljsocker
50 g (1 dl) vetemjöl
50 g (2⁄3 dl) potatismjöl
50 g (1 dl) kakao
5 g (½ tsk) bakpulver
100 g (1 dl) Nutella
50 g (½ dl) färskost, t ex Philadelphia

Garnering
ca 300 g vit choklad
blå chokladfärg
strössel
klubbpinnar
ev sidenband

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Häll ägg, strösocker och vanilj­socker i en kastrull. Värm upp blandningen under ständig vispning tills den når 40 grader (kolla med en termometer). Häll äggsmeten i en kall bunke och vispa tills den kallnar och tjocknar.

2. Blanda ihop vetemjöl, potatis­mjöl, kakao och bakpulver och vänd ner
det i smeten, var försiktig så att du inte slår ut för mycket luft.

3. Häll smeten i en smord springform, 20 cm i dia­meter, och grädda bottnen mitt i ugnen i 15–20 min. Låt den svalna.

4. Smula sönder kakan i en bunke. Tillsätt Nutella och färskost och blanda till en smet som går att forma. Väg upp smeten i bitar som väger ca 20 g och rulla dem till små bollar.

5. Garnering: Smält chokladen över vattenbad eller i mikron. Blanda i lite chokladfärg och rör om.

6. Doppa toppen av klubbpinnarna i smält choklad innan du sticker ner dem
i kakbollarna, på så sätt håller sig bollarna bättre kvar på pinnen.

7. Doppa bollarna i den smälta chokladen och dekorera dem med strössel och ev sidenband.

Till top