En nypa socker

{ Sandra Boart }

Brownie med saltrostade nötter

En nypa socker, Något sött..., Recept brownie, recept Permalink0

Foto: Karolina Ehrenpil, Recept & styling: Sandra Boart, Från "En nypa socker" boken.
 

Dessa underbara brownies är super enkla och super goda, med dem saltrotade nötterna blir dessa helt oemotståndliga och försvinner i ett nafs, to die for!

1 mindre ugnsform, ugn 200 grader, ca 10 min
150 g ekologiska ägg (3 st)
100 g farinsocker
2 tsk vaniljsocker
125 g brynt smör
100 g mörk choklad (smält)
100 g ekologiskt vetemjöl
50 g kakao

100 g blandande nötter
En skvätt äggvita
Havssalt

1. Bakar du med hushållsassistent behöver du använda ”vinge” till maskinen, detta recept ska inte vispas med elvisp, för att få en kladdig och bra chokladkaka ska du ha så lite luft i smeten som möjligt, använd en slickepott för att röra ihop alltsammans!

2. Börja med att rosta nötterna i ugnen, droppa lite äggvita och strö havssalt över nötterna, rostas sedan tills dem blir lite gyllene och knäpper i ugnen. Låt sedan svalna

3. Rör ihop äggen med farinsockret och vaniljsockret tills alltsammans ser jämnt ut

4. Bryn sedan smöret till en mörk kola ton och slå sedan över den hackade chokladen, rör lite i blandningen så att chokladen smälter och blir en slät blandning. Vänd sedan ned smör och choklad blandningen i äggsmeten.

5. Sikta vetemjöl och kakaon och vänd ned försiktigt i,

6. Smält chokladen antingen över vatten bad eller i mikron 30 sekunder åt gången, rör om i mellanåt så att chokladen inte bränner.

7. Bred ut smeten i en lagom plåt, strö över dem saltrostadenötterna och baka av brownien i ugnen ca 10 min, kakan ska få lite hårdare kanter och vara näst intill rinnig i mitten!

8. Servera brownien som den är, eller tillsammans med lättvispad grädde eller glass!

 
Till top