En nypa socker

{ Sandra Boart }

Blåbärscupcakes

En nypa socker Permalink0
© Foto: Karolina Ehrenpil, Recept & Styling, Sandra Boart, En nypa socker
 
Cupcakes behöver inte vara gigantiskt stora, minicupcakes
passar perfekt till olika sorters mingel! Tänk på att inte
grädda dem för länge, de blir lätt torra.
 
ca 24 st
ugn: 175 grader, ca 5 min

minicupcakes:
100 g osaltat smör
(rumstempererat)
230 g (2½ dl) strösocker
15 g (1 tsk) äkta vaniljsocker
1 citron, rivet skal och saft
200 g (2 dl) mjölk, 3 %
150 g (3 st) ägg (rumstempererade)
280 g (4½ dl) vetemjöl
10 g (1 tsk) bakpulver
ca 100 g frysta blåbär

blåbärsfrosting:
100 g osaltat smör
(rumstempererat)
40 g (3 tsk) äkta vaniljsocker
100 g (1½ dl) florsocker
200 g (2 dl) philadelphiaost
frysta blåbär (att färga med)
övrigt:
ätbara blommor eller strössel


Gör kakorna:
1. Vispa smör med strösocker, vaniljsocker, rivet
citronskal och citronsaft tills det är ljust och fluffigt.
2. Tillsätt mjölken och äggen lite i taget under omrörning
tills smeten går ihop.
3. Sikta de torra ingredienserna och vänd ned dem i
smeten.
4. Spritsa eller klicka ut smeten i minicupcakeformar.
Tryck ned 2–3 blåbär i varje form. Grädda mitt i
ugnen i cirka 5 minuter.
Gör frostingen:
5. Vispa smör med vaniljsocker och florsocker i cirka
10 minuter tills smöret är fluffigt och vitt.
6. Vispa philadelphiaosten i en annan bunke tills den
är krämig och klumpfri, vänd sedan ned philadelphiaosten
i det uppvispade smöret och blanda till en len
frosting.
7. Färga frostingen med några upptinade blåbär efter
tycke och smak.
8. Spritsa frosting på cupcakesen och dekorera med
ätbara blommor eller strössel.
Till top