En nypa socker

{ Sandra Boart }

Smores

En nypa socker Afternoon tea, En nypa socker, Smores, baka kakor, barnkalas, campfire, chokladsås, kolasås, picknick Permalink1
© Foto: Karolina Ehrenpil, Recept & Styling, Sandra Boart, En nypa socker
 
 
Den amerikanska lägereldsklassikern s’mores är helt perfekt för
grillkvällen – kakorna är barnsligt goda och väldigt populära
hos både stora och små!
 
S’mores
digestivekex
mörk choklad
marshmallows
banan
havssalt

chokladsås:
100 g (1½ dl) strösocker
50 g (½ dl) vispgrädde
70 g (½ dl) ljus sirap
40 g (1 dl) kakao
15 g (1 tsk) äkta vaniljsocker
50 g normalsaltat smör
kolasås:
100 g (1½ dl) strösocker
50 g glykos
100 g (1 dl) vispgrädde
20 g normalsaltat smör

hasselnötssmör ("nutella"):
200 g hasselnötter
20 g (1 dl) kakao
20 g (¼ dl) strösocker
15 g (1 tsk) äkta vaniljsocker
5 g (½ tsk) havssalt


Gör chokladsåsen:
1. Häll alla ingredienser i en kastrull och koka upp
under omrörning. Låt koka i några minuter tills såsen
tjocknar lite.

Gör kolasåsen:
1. Häll strösocker och glykos i en kastrull och koka
upp under omrörning. Låt koka till ljusbrun karamell.
2. Tillsätt grädden i omgångar under vispning. Vispa
tills karamellen lösts upp i grädden, ta då av kastrullen
från värmen. Tillsätt smöret och rör om.

Gör nötkrämen:
1. Rosta hasselnötterna i ugnen i 200 grader i 5–10
minuter. Gnugga bort skalet på de rostade nötterna
med hjälp av en kökshandduk.
2. Häll nötterna i en mixer och kör i 10–15 minuter
till en oljig och slät massa. Tillsätt övriga ingredienser
och fortsätt mixa tills nutellan är helt len och slät.
Montera:
Fyll kexen med grillade marshmallows, choklad, banan,
lite salt och hemgjord kolasås, chokladsås eller nutella
– kombinera som du själv vill!
#1 - - Hanna Karlsson:

Åh så gott det ser ut!

Till top