En nypa socker

{ Sandra Boart }

Års resume 2012

En nypa socker Permalink1

I januari ställde vi ut på Grand hôtels årliga bröllopsmässa som hålls sista helgen i januari under tre dagar, vi dukade upp ett litet dessertbord med rosa som färgtema, och bjöd på provsmaker i form av mini cupcakes och minimacarons. Vi fick mycket uppmärksamhet av både utställare och besökare, vi hamnade i ett uppslag i Aftonbladet med intervju och bilder på våra bakverk & tårtor, och så tog allt fart!
I februari en dag framför datorn, hittade jag en annons på blocket, en väsk- och sminkbutik var till salu, jag var ledig den dagen och bestämde mig lite spontant för att åka in till butiken för att kolla lite närmare på den, om det var något, väl där, var butiksägarenpå plats och ville bli av med lokalen så snart som möjligt då dom hittat en annan, och jag fick kolla lite närmare på lagerutrymmen, butiksytan och lyckligtvis hade hyresvärden både dragit in restaurangventilation och nyligen installerat fettavskiljare utifall någon intresserad skulle öppna ett café, jag fastnade direkt för butiken och sa att denna ska jag minsann ha, efter budgivning i slutet av februari skrev vi på papper för lokalen... och den blev min!
I Mars var vi fortfarande kvar i vår gamla catering lokal i Länna, vi gjorde årets första bröllopstårta, fick hela säsongen fullbokad och allt rullade på i en ganska snabb takt, vi inhandlade nästintill alla tapeter/färg, inredning, jag designade upp hur jag tänkt mig att det skulle se ut och vara och längtade efter att få nyckeln till butiken!
 
 
1:a April fick jag tillgång till lokalen och nyckeln i min hand, på två veckor bodde jag i butiken, nästan, spacklade, målade, tapetserade, med hjälp av familj och släkt! Min man Fredrik platsbyggde sittbänkar, byggde in våra kylbänkar med panel, hängde träpanel, byggde köksbänkar, flyttade alla tunga kylar, frysar, ugnar m.m vatten och el drogs om och ut till butiken från köket, kaffeinstallatörer från Johan och Nyström kom förbi för att sätta igång maskiner. Allt gick oerhört fort och smidigt, som jag planerat till punkt och pricka, mitt i allt hade jag massvis med bröllopskonsultationer (troligtvis 40-50 st), arbetsveckor om 120 timmar/veckan var inte ovanligt. Lördagen den 21:a April öppnade vi butiken och vi hade över 200 st besökare under några få timmar!
 

I maj satte bröllopssäsongen igång, under helgerna gjorde vi mellan 5-8 st bröllop åt gången, vårt fläktsystem gick sönder en varm dag och vi hade cirka 35 grader i konditoriet, att stå och kavla sockerpasta för hand är redan jobbigt som det är om man inte har kavlingsmaskin, i denna värme blev det liiite jobbigare, under denna säsong har vi använt mer än 150 kg(!) sockerpasta, jag blev helt tokig ett tag på detta moment!
 
I Juni, fortsatte bröllopsäsongen i högt tempo, vid midsommar tog jag min första lediga vecka, sedan januari, och vi åkte ut till landet för lite lugn och ro. I juni firade jag och min man vår 1-åriga bröllopsdag och åkte till Norrköping under en helg, vi bestämde oss även för att åka ut en dag till finaste staden, Mariefred, jag skulle nog kunna överväga att flytta dit om det inte hade varit så att det tar vääldigt lång tid att åka in till Stockholm därifrån, hur som helst, i Mariefred tittade vi på en kull med söta fluffsiga kattungar och bestämde oss för att tinga en av dom fina ljusgrå fluffisarna, och några veckor efter det hämtade vi hem Gordon (som han hette innan), numera heter han Marwin.
                                                  Marwin & Nemo
 
I juli stängde vi butiksdelen (fram till augusti) för att helt koncentrera oss på bröllop, vi gjorde många fina tårtor under juli månad, många av mina personliga favoriter, sätt från en synvinkel som mest varit min personliga stil och jobbmässigt krävt mer kreativitet och tid.
i Augusti fick jag ett roligt uppdrag in för Hela Sverige bakar, (till en reklam.photoshoot), ett roligt och kreativt jobb, jag blev jätte glad när jag fick se alla reklamskyltar på stan veckan innan programmet började på kanal 7, överallt kunde man se våra fina tårtor.
I september ställde vi ut på Zetas trädgårds årliga höstmarknad, vilket var väldigt kul för oss! Vi kokade sylt, marmelad, bakade småkakor och fina ge-bort presenter som sålde slut under helgen som vi stod på marknaden! Den 19:e setpember fyllde jag även år, så som alla andra år, hela 23 år. Vi började leta efter personal till konditoriet, vi hade rätt många som ansökte om tjänsten, över 200 personer, var av att några få kom och provjobbade, och jag måste nog säga att jag blev vääääldigt förvånad över när före detta kollegor från NK konditoriet plötsligt hörde av sig och ville jobba på En nypa socker... hur som helst slutade det med att världens bästa tjej som heter Emma började hos oss!
 
I oktober firades det halloween och farsdag, storsäljarna, spökbakelserna försvann i ett nafs! Jag påbörjade även ett projekt vid sidan om med fotografen Karolina Ehrenpil, ska kanske avslöja det snart, temat för denna gång var Farsdag! Under Kanelbullens dag som också det firas i oktober sålde vi över 6 st plåt med bullar, nutella och choklad gick bäst!
 
I November, gjorde vi årets sista bröllopstårta, och så gjorde vi flera stycken olika barntårtor, en doptårta fastnade jag lite extra för, som denna på bilden, mina nya sugarpaste mould formar till knappar och broscher, pärlor och spets kommer ni nog se mycket av till nästa säsong! Karolina Ehrenpil fotade även bilder som kommer att avändas till olika bröllopstidningar och pressbilder, ni kommer se mer om detta i slutet av Januari! Foto: Karolina Ehrenpil
 
 
I december ställde vi ut på Zetas trädgårds julmarknad, vi har hållit i cupcakeskurser, möhippor, hållit i dop och babyshower bokningar i butiken, haft en liten julgodisfabrik i köket och längtat lite efter julledighet! Nu när jag suttit och skrivuít ned, kollat igenom bildmappar under varje månad så inser jag hur mycket jag hunnit med, detta år har varit hysterisk, det har gått snabbt, varit slitigt, stressigt och inte minst sagt roligt, ett år i karriär och arbetslivets tecken. Jag vet att nästa år kommer bli ett toppen år, till nästa år ska jag försöka fokusera på att stanna upp och andas lite mellan varven! Hoppas ni alla har haft ett fantastiskt år, och att ni får ett fint nyår och ett ännu bättre 2013!
 
Gott nytt år!
Kramar
Sandra Boart
 
 
 
 

Fynda julgodis innan vi stänger inför julen!

En nypa socker Permalink0

 © Foto: Sandra Boart
Imorrn, onsdag den 19:e december är sista dagen vi har öppet innan vi stänger, för välbehövlig julledighet, köp med er pepparkakstryffel, fransk nougat, macarons i juliga smaker, julgodis, jullådor, jul-mys-fika! Vi öppnar igen den 8:e januari, med ett nytt spännande sortiment & ny mat-meny! vilket känns jätte kul, jag har jobbat väääldigt mycket nu med marknasföring av företaget, vilket har resulterat i att bloggandet och facebookandet kommit lite i efterhand, men allt arbete kommer att synas i slutet av januari, då även bröllopsmössan på Grand hotel går av stapeln, där vi även då ställer ut och bjuder på minimacarons! :)
 
 
Vi håller butiken Julstängd
fr.o.m 20/12 till den 8/1

Mintgrönt & pastellblått

En nypa socker, Tårtor Babyshower tårta, Barntårta, Cupcakes, Dop, Doptårta, En nypa socker, En nypa socker café, Småkakor Permalink1
© Foto: Sandra Boart
 
I helgen (söndags) var butiken bokad till en liten "välkommen till världen/dop-firande", en sötsaks buffé i mintgrönt & pastellblått dukades upp, och mitt underbara lilla cupcake-ställ som ser ut som ett pariser-hjul kom till användning!
Till top