En nypa socker

{ Sandra Boart }

Lakrits

Något sött... Permalink2


Jag är lite svag för lakrits, i all form! För något år sedan snubblade jag över ett recept, som jag tänkte att jag skulle testa nu till julen, nämligen lakritsknäck, mandel och havssalt, värt att pröva! Nu ska jag titta på Leilas söta jul som går på sjuan, och bli lite inspirerad! Ha en fin kväll!

Lakrits knäck 60 stycken
2 dl vispgrädde
180g strösocker
2 dl ljus sirap
1 1/2 tsk lakritsgranulat
5 droppar saltlakritsarom
svart hushållsfärg
1 dl hackad skållad mandel
40 g smör, rumsvarmt
Gör så här:
Sätt ut pappersknäcksformar på en plåt. Koka grädde, socker sirap och lakritsgranulat i en tjockottnad rostfri kastrull till mjukt-fast kulprov 116-121 grader. Rör med träslev emellanåt. Tillsätt saltlakritsarom, svart färg, hackad mandel och smör. Fyll upp knäckformar och låt knäcken svalna. Förvara knäcken svalt i en lufttät burk.
Recept & bild

Pine cone cake

En nypa socker Permalink3
Bildkälla

Igår hade vi adventsfix här hemma, upp med julgardiner, våra stora julstjärnor åkte upp, sedan köpte vi två nya krukor med sådana där röda julblommor "vad-dom-nu-än-heter", får se hur länge dom överlever hos oss eller om katten hinner före och massakerar blommorna, förra julen åt han upp alla hyasintknoppar så att vi fick ringa till djursjukhuset och försäkra oss om att han inte skulle dö, några kräk senare var på topp igen och bestämde sig för att bosätta sig i vår julgran! Nu ska jag fixa med lite pappersarbete här, och vänta på telefonsamtal om vi får vara med på julmarknaden, den 10:e december i Sköndal.

Julmarknaden!

En nypa socker Permalink3
En nypa socker
En nypa socker
En nypa socker
© Foto: Sandra Boart

Vilken dag vi haft, tre timmars sömn är ju inte att rekommendera till sådanahär tillfällen, men jag skulle inte byta ut mitt jobb/företag mot något annat, det är så oerhört kul! Julmarknaden gick bra, men  fruktansvärt kallt, tack till mina föräldrar som tog med sig täckbyxor, dunjacka och filtar, det blåste iskallt, ett tips till er som funderar på att beställa en jullåda, här ovan på bilderna ser ni hur produkterna ser ut, färdigpackat! Vi sålde mest av min favoritmarmelad, Juläpple med calvados (nejlika och kardemumma), två hela lådor(!)
Till top